водене на дела срещу вик, Проблеми с ВиК

Същността на проблема с вик дружествата

Всяка година все повече хора имат проблеми с ВиК. При незаплатени от Вас сметки, ВиК дружествата започват да търсят правата си по съдебен път като изпращат към Вас заповед за изпълнение и в документите имате и прикрепена бланка за Възражение.

Тук идва и първият проблем за потребителите – предприемат действия в тази насока, които не са съгласувани с компетентно лице или адвокат запознат със спецификите, който има опит в областта и води дела срещу ВиК.

Друг често срещан проблем е сключване на споразумения за разплащане, чрез която ВиК ще ви накарат да подпишете документ за разсрочени вноски, с който обаче на практика признавате дори и старите си задължения, независимо че са погасени по давност и се съгласявате и с претенциите на ВиК дружествата.

защо адвокат за водене на дела с ВиК

Все повече са случаите, в които абонати на ВиК стигат до успешен край при воденето на дела с дружествата и отпадат суми от няколкостотин до няколко хиляди лева от необоснованите претенции и искове.

Важно е да се отбележи, че никой съд автоматично не опрощава суми на абонатите на ВиК. Това е и основната причина да се обърнете за помощ към професионален адвокат. Трябва да сте наясно, че колкото повече отлагате във времето, толкова и по-малко са възможните варианти за действие. Именно подари това не се колебайте да се свържете с нас!

Ако имате проблеми в следните насоки, ще се радваме да Ви помогнем:

  • При претенции на ВиК за вземания от Вас;
  • При издадена срещу Вас заповед за изпълнение в полза на ВиК;
  • При заведено срещу Вас исково дело от ВиК;
  • При издаден срещу Вас изпълнителен лист на ВиК;
  • При заведено срещу Вас изпълнително дело от ВиК;
  • При получена покана от съдия изпълнител със заплаха за запориране на сметките и разпродаване имуществото Ви за вземания на ВиК.

Запиши час за консултация

Направи запитване онлайн