Адвокат топлофикация, ПРОБЛЕМИ С ТОПЛОФИКАЦИЯ

КОГА ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С ТОПЛОФИКАЦИЯ

В последно време все повече хора имат проблеми с Топлофикация. Реално погледнато обаче в не малка част от случаите може да отпадне част, половината или дори цялата сума, за която претендира Топлофикация.

За Топлофикация е трудно да обоснове исканите от нея суми, защото сметката, която трябва да платят потребителите е краен резултат от сложен процес при който Топлофикация е длъжна да спази десетки законови изисквания регламентирани в редица нормативни актове.

Друг фактор, който „натоварва” допълнително сметките са фирмите за Топлинно Счетоводство. За тях също важат редица законови изисквания, неизпълнението на които води до сметки за парно отопление различни от реалните.

Доказателство за горепосоченото е, че за един и същ апартамент в различни райони на „Топлофикация София” АД, при еднакво натоварване на отоплителните тела, месечната сметка в един район е 80 – 90 лева, а в друг 450 – 480 лева.

Внимавайте и когато Ви предлагат схема за разплащане, чрез която Топлофикация ще ви накарат да подпишете документ за разсрочени вноски, с който обаче на практика признавате дори и старите си задължения, независимо че са погасени по давност.

Адвокат топлофикация

ЗАЩО адвокат при проблеми с топлофикация

Вече все повече абонати на Топлофикация се изправят в съдът срещу нея и в не малко от случаите, отпадат суми от няколкостотин до няколко хиляди лева от необоснованите претенции на дружеството.

Важно е да се отбележи, че никой съд автоматично не опрощава суми на абонатите на Топлофикация. Именно поради това потърпевшите трябва да се обърнат за помощ към професионален адвокат срещу топлофикация. По-добре не отлагайте във времето, понеже проблемът може да се задълбочи и да стане по-сложен за решаване. Най-удачно е да предприемете своевременни действия!

Ако имате проблеми в следните насоки, ще се радваме да Ви помогнем:

  • При претенции на Топлофикация за вземания от Вас;
  • При издедена срещу Вас заповед за изпълнение в полза на Топлофикация;
  • При заведено срещу Вас исково дело от Топлофикация;
  • При издаден срещу Вас изпълнителен лист на Топлофикация;
  • При заведено срещу Вас изпълнително дело от Топлофикация;
  • При получена покана от съдия изпълнител със заплаха за запориране на сметките и разпродаване имуществото Ви за вземания на Топлофикация.

Запиши час за консултация

Направи запитване онлайн